Курс «Майстерня сенсорного аналізу»

Навчальний курс «Майстерня сенсорного аналізу»
Формат навчання
Офлайн
Старт потоку
Тривалість курсу
3 днів
Вартість
7000 ₴

Для виведення ваших продуктів на новий рівень стабільності та якості  необхідно опанувати навичками сенсорного аналізу . У цьому курсі, що поєднує теорію з практикою, слухачі будуть вивчати використання методів сенсорного аналізу у виробництві дистилятів, розробці продуктів і контролі якості. З дегустаціями і сенсорними тренуваннями, організованими на протязі всього курсу, ви відкриєте для себе різноманітність смаків і ароматів, які виявляються в спиртних напоях, в тому числі потенційних нюансів або «дефектів».

Крім вивчення і застосування ряду передових сенсорних методів, у вас також буде можливість познайомитися з інструментальними методами та інструментами, які використовують для виявлення та виправлення цих дефектів, включаючи газову хроматографію. По закінченню цього курсу ви будете мати знання і навички, необхідні для впевненого виявлення проблем, причин і впровадження рішень, які можуть врятувати ваше наступне виробництво від катастрофи.

Сенсорна оцінка харчових продуктів є важливим аспектом розробки нової продукції та її просування на внутрішньому і зовнішньому ринках, оскільки вона забезпечує більш глибоке розуміння як поведінки споживачів, так і питань забезпечення якості. Методи сенсорного аналізу є ефективними інструментами, які дозволяють визначати органолептичні показники продукції, оцінювати їхню значимість та прогнозувати реакцію споживачів.

­

Особливості цього курсу

По закінченні курсу ви зможете зробити індивідуальний смаковий портрет свого напою.
Практичні заняття на реальному підприємстві.

 Кому буде цікаво

­
Виробникам

крафтових напоїв, які хочуть поглибити знання про технологію та окремі категорії алкогольних напоїв

­
Усім

хто хоче дізнатись технологію виробництва дистилятів та розпочати своє виробництво

­
Студентам

які здобувають освіту за спеціальністю «Харчові технології», «Крафтові технології» та планують кар’єру в алкогольній індустрії

­
Підприємці

зацікавлені у відкритті власного підприємства з виробництва алкогольної продукції.

 Які перспективи

 

Ваши здобутки:

Крім отримання цінної інформації про сенсорному аналізі, розробці продуктів та контролю якості, ми докладно розглянемо:

  •  Звідки ця дивна назва «Сенсорний аналіз»
  •  Дегустація ≠ сенсорний аналіз.
  •  Організація сенсорного аналізу.
  •  Об'єктивність результатів сенсорних досліджень.
  •  Методи сенсорного аналізу. Обробка результатів.
  •  Які стандарти по сенсорному аналізу вже адаптовані для України?
  •  Яку ж користь сенсорний аналіз може принести виробникам?
  •  Сенсорний аналіз - це не тільки помічник при контролі якості продукту, але і при розробці стратегії «захоплення» споживача.
  •  Особливості оцінки дистилятів;
  •  Розвиток аромату і смаку;
  •  Додатки для виробництва і розробки продуктів
  •  Виявлення і виправлення недоліків;
  •  Розробка програм сенсорного контролю якості;
  •  Технології / інструменти сенсорного аналізу;
  •  Газова хроматографія.

 Програма курсу

День 1
10:00-10:10 Реєстрація учасників
10.10-11.30 Сучасний стан промисловості алкогольних напоїв (теорія)
11:30-11:45 Кофе -брейк
11:45-13:00 Організація сенсорного аналізу: лабораторія; продукти; панель (теорія)
13:00-14:00 Визначення смакової чутливості випробувачів (практика)
14:00-15:00 Обід
15:00-15:50 Характеристика основних методів сенсорного аналізу (теорія)
15:50-16:50 Сенсорна оцінка алкогольних напоїв з використанням метода «А не А» (практика)
16.55-17.30 Вивчення допоміжних матеріалів сенсорного дослідження: аутентичні носії дескрипторів: природні, спеції і хімічні  (практика)
День 2
10:00-11:40 Фактори, що впливають на сенсорні вердикти (теорія)
11:40-11:55 Кофе -брейк
11:55-13:00 Проведення порівняльної оцінки якості виробів за допомогою метода ранжування (практика)
13:00-14:00 Обід
14.00-15:30 Сенсорний аналіз алкогольних напоїв методом створення профілю флейвором (практика)
15.35-16:45 Споживча сенсорна оцінка алкогольних виробів (практика)
16:55-17:20 Закриття семінару та видача сертифікатів

 Як це працює

­

Реєстрація на курс
­

Оплата навчання
­

Особистий кабінет
­

Здобуття досвіду
­

Захист проекту
­

Отримання диплому
 

Все включено
В вартість навчання включені всі навчальні матеріали, кофе-брейки, дегустації, витрати на харчування та проживання в період виїзних лекцій.

 

Справжня практика
Офлайн формат навчання буде проводитися в Одесі, в приміщенні Одеської Національної Академії Харчових Технологій та на реальному підприємстві.

 Лектори

Наталя Каменева фото

Наталя Каменева

К.с.г.н., доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу, завідувач навчально-наукової лабораторії сенсорного аналізу, експерт сенсорного аналізу харчових продуктів.

Член міжнародного жури конкурсів вин и спиртних напитків EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION OIV, національний експерт Wine Sensory Evaluation Expert в проекті EU Project “Support to the development of a Geographical Indications system in Ukraine”.

 Організаційні подробиці

 
  •  Курс організовано в онлайн та офлайн форматі.
  •  Офлайн формат навчання буде проводитися в Одесі, в приміщенні Одеської Національної Академії Харчових Технологій та на реальному підприємстві, 3 дні (п’ятниця, субота, неділя)
  •  Навчання проходить у супроводі куратора та містить тести та домашні завдання з перевіркою від куратора;
  •  Студенти отримають доступ в особистий кабінет, де будуть зберігатися всі записи лекцій, презентації та додаткові матеріали.
  •  В вартість навчання включені всі навчальні матеріали; сніданок, обід і прохолодні напої; дегустації; витрати на проживання та їжу, в період виїзних лекцій; фуршет по закінченню курсу.
Зареєструватись

 Освітні партнери курсу

 

Адреса


Україна, Київ 02034
Радунська, 20

Телефон


067 7511110