Сертифікаційна програма - Курс «Майстер дистиляції»

Навчальний курс «Майстер дистиляції»
Формат навчання
Офлайн та онлайн
Старт потоку
Тривалість курсу
60 днів
Вартість
35000 ₴

Сертифікаційна програма Курс «Майстер дистиляції»

Приєднуйтесь до першого в Україні повного курсу «Майстер дистиляції», щоб отримати повний, теоретичний і практичний досвід. Цей двомісячний курс поєднує в собі навчання технологічним навичкам і навчання управління бізнесом для крафтових виробників, професіоналів галузі та ентузіастів. 

Цей курс, розроблений і викладається практиками-технологами дистиляції, інсайдерами галузі, відомими майстрами-дистиляторами, науковцями. Слухачі будуть мати змогу познайомиться з реаліями повсякденних процесів дистиляції - від укладання першої цеглини до отримання готового продукту на полиці. Кожен день буде присвячений різному набору навичок і теорії дистиляції.

Теми будуть охоплювати всі ланки процесів, від теоретичних знань та практичних навичок, складових та етапів дистиляції,  категорії напоїв та їх виробництво, правил сенсорного аналізу та витримки до  розробки вашого бізнес-плану, будівництва вашої винокурні, юридичні знання, знання з розробки та маркетингу вашого бренду та стратегії продажів.

­

Особливості цього курсу

Деякі лекції будуть проходити на виробництвах, де ви зможете вивчити науку дистиляції, долучаючись до процесу виробництва та на практиці закріпити свої знання. 

 Кому буде цікаво

­
Виробникам

крафтових напоїв, які хочуть поглибити знання про технологію та окремі категорії алкогольних напоїв

­
Усім

хто хоче дізнатись технологію виробництва дистилятів та розпочати своє виробництво

­
Студентам

які здобувають освіту за спеціальністю «Харчові технології», «Крафтові технології» та планують кар’єру в алкогольній індустрії

­
Підприємці

зацікавлені у відкритті власного підприємства з виробництва алкогольної продукції.

 Які перспективи

 

Здобутки після проходження курсу:

  •  розберетесь в технологіях та етапах дистиляції, в організації виробничого процесу та розробки напоїв
  •  отримаєте набір практичних та теоретичних знань, технологічні розрахунки, схеми та лайфхаки
  •  зможете контролювати якість напоїв за допомогою методів сенсорного аналізу
  •  знайомства та можливості, з вами будуть працювати кращі фахівці, які зможуть вам допомогти вже після навчання
  •  отримаєте знання в управлінні бізнес-процесами та ризиками
  •  розберетесь в підготовці нормативної та проектної документації
  •  опануєте маркетинг та розберетесь в юридичних тонкощах
  •  розробите свій особистий проект винокурні та портфель напоїв
  •  отримаєте Диплом Сертифікаційної програми  Курс «Майстер дистиляції»

 Програма курсу

 Історія, сучасний стан і перспективи виробництва дистилятів в Україні і світі

 Техніка безпеки на виробництві дистилятів

 Характеристика сировини. Підготовка сировини до переробки

 Технологічна характеристика дріжджів та вимоги до них

 Процес бродіння. Фактори, що впливають на процес бродіння

 Побічні і вторинні продукти спиртового бродіння

 Теоретичні основи процесів дистиляції і ректифікації

 Характеристика летких домішок та їх класифікація

 Використання побічних продуктів та відходів виробництва

 Методи очистки

 Обладнання

 Дистиляція бражки

 Історія

 Виробництво Бочки

 Вплив бочки на напої

 Основні правила витримки, вимоги до приміщень, системи складування

 Альтернатива витримки: чіпси, кубики, стейви, таніни

 Організація сенсорного аналізу: лабораторія, продукти, панель

 Фактори, що впливають на сенсорні вердикти

 Характеристика основних методів сенсорного аналізу

 Визначення смакової чутливості випробовувачів

 Сенсорна оцінка алкогольних напоїв з використанням метода "А не А"

 Вивчення допоміжних матеріалів сенсорного дослідження: аутентичні носії дескрипторів: природні, спеції і хімічні

 Проведення порівняльної оцінки якості виробів за допомого. методу ранжування

 Сенсорний аналіз алкогольних напоїв методом створення профілю флейвором

 Споживча сенсорна оцінка алкогольних виробів

 Плодові та фруктові дистиляти

 Коньяк, бренді, арманьяк

 Солодові та Віскі

 Зернові дистиляти

 Водка/Горілка

 Ром, текіла

 Абсент, біттери, мацерати, ботанічні настої

 Джини

 Нормативна документація щодо вимог до якості сировини, напівфабрикатів та готових алкогольних напоїв

 Методи визначення фізико-хімічних та технологічних показників сировини, напівфабрикатів та готових алкогольних напоїв

 Управління ризиками у алкогольному виробництві

 Визначення і аналіз фізико-хімічних показників якості алкогольних напоїв

 Аналіз небезпечних чинників при виробництві алкогольних напоїв. Розроблення плану НАССР

 Проектування віскікурні (дистилерії): будівництво, проект, документація

 Законодавчі та правові аспекти

 Компонування обладнання та закупівля

 Маркетингова складова

 Бренд. Дизайн. Етикетка

 Економічна складова (бізнес-план)

 Дистрибуція

 Отримання диплому Сертифікаційної програми - курс «Майстер дистиляції»

 По закінченню – урочиста церемонія вручення дипломів, фуршет та дегустація.

 Як це працює

­

Реєстрація на курс
­

Оплата навчання
­

Особистий кабінет
­

Здобуття досвіду
­

Захист проекту
­

Отримання диплому
­

Реальні виробництва
Програмою курсу передбачені виїзні практичні та лекційні заняття на Першу Закарпатську Палинчарню, Лабораторію сенсорного аналізу ОНАХТ, виробництва JMJ та OLPOL, екскурсія на діюче виробництво Шустов.

­

Все включено
В вартість навчання включені всі навчальні матеріали; кофе-брейки; дегустації; витрати на проживання, в період виїзних лекцій;

­

Захист диплому
По закінченню Сертифікаційної програми кожен студент має написати дипломну роботу, яка передбачає розробку власної моделі винокурні та портфеля напоїв. Захист дипломів буде відбуватись в закритому форматі.

­

Сертифікат
Після закінчення курсу студенти отримають диплом післядипломної освіти Київського торговельно-економічного університету за фахом «Спеціаліст-технолог дистиляції», який надасть можливість офіційно працювати в галузі.

 Лектори

Наталя Каменева фото

Наталя Каменева

К.с.г.н., доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу, завідувач навчально-наукової лабораторії сенсорного аналізу, експерт сенсорного аналізу харчових продуктів.

Член міжнародного жури конкурсів вин и спиртних напитків EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION OIV, національний експерт Wine Sensory Evaluation Expert в проекті EU Project “Support to the development of a Geographical Indications system in Ukraine”.

Іван Бачурін фото

Іван Бачурін

Кращий сомельє України 2009 року, амбасадор «Moet-Hennessy» на пострадянському просторі з 2016 року, переможець «Wine Trophy Ukraine» 2014, президент «Асоціації сомельє України»

Тимур Разжабов

Провідний тренінг менеджер «Planet Z», викладач в «Parovoz Mixologi Course» і «Wine Time Academy», організатор «Ukrainian Spirit Course».

 Організаційні подробиці

 
  •  Курс організовано в онлайн та офлайн форматі.
  •  Онлайн формат буде проводитися у вечірній час з 19.00, 2 рази на тиждень (щопонеділка та щочетверга), тривалість – 3 години з перервою.
  •  Учасники онлайн-навчання мають можливість ставити питання спікерам безпосередньо під час лекції в формі онлайн-чату та куратору курсу у закритій групі.
  •  Офлайн формат навчання буде проводитися в Києві, в приміщенні Академії, 3 або 2 дні на тиждень (п’ятниця, субота, неділя).
  •  Навчання проходить у супроводі куратора та містить тести та домашні завдання з перевіркою від куратора.
  •  Лекції, які будуть проводитися на базі підприємств – тривалість 3-4 дні.
  •  Студенти отримають доступ в особистий кабінет, де будуть зберігатися всі записи лекцій, презентації та додаткові матеріали.
Зареєструватись

 Освітні партнери курсу

 

Адреса


Україна, Київ 02034
Радунська, 20

Телефон


067 7511110